
ثبت شرکت به چه معناست؟
هنگامی که دو یا چند نفر تصمیم می گیرند که سرمایه، تخصص، انرژی، زمان، مسئولیت ها، تکالیف و سود و زیان خود را با یکدیگر جمع نمایند و در قالب و ساختاری قانونی به فعالیت بپردازند، برای اینکه از حمایت های وسیع قانونی برخوردار شوند، می بایست شرکت خود را مطابق با یکی از انواع شرکت های ۷ گانه مندرج در قانون تجارت تشکیل داده و در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت برسانند که به کل این فرآیند اختصارا ” ثبت شرکت ” گفته می شود.
مزایای ثبت شرکت
در هر شراکتی ممکن است در تقسیم سود بین شرکا اختلافی به وجود بیاید که در اغلب مواقع به درستی انجام نمی گیرد ، در آن صورت اگر آنها در اول شراکتشان شرکتی را به ثبت رسانده باشند ، به دلیل این که تمام مسائل مربوطه در لحظه ثبت شرکت و تنظیم اوراق اداری در اساسنامه و شرکت نامه درج می گردد ، شرکا در موقع تقسیم سود به مشکل بر نخواهند خورد و با سند و مدرک میتوانند از حق خود دفاع نمایند ، مزیت دیگر ثبت یک شرکت این می باشد که جلوه قانونی و حقوقی رسمی به کسب و کار شما خواهد داد ، به طور مثال فرض کنید که موقعیتی برای شما پیش آمده است و می توانید با مجموعه های خصوصی و یا دولتی مذاکره نمایید و قراردادی را منعقد کنید ، بعد از شما خواهند پرسید که نام شرکت تان چیست ؟ و اگر شرکتی نداشته باشید، آن وقت چه خواهید گفت؟
این روز ها شرکت ها به سختی و دشواری با اشخاص حقیقی وارد مذاکرات تجاری می گردند و عمده ترین علتی که شرکت ها با افراد حقیقی کار نمی کنند این می باشد که نمی توانند به آن ها اعتماد نمایند و کارشان را به یک فرد حقیقی بسپارند و خیالشان از این موضوع راحت باشد که کسی غیر از آن شخصی حقیقی وجود ندارد که مسئولیت کار را بر عهده بگیرد.
انواع شرکت ها
مطابق با ماده ۲۰ قانون تجارت، انواع شرکت ها به شرح ذیل است:
شرکت سهامی ( اعم از شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص )
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تضامنی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت نسبی
- شرکت تعاونی تولید و مصرف
پس از تحویل مدارک فوق به اداره ثبت شرکتها- ثبت شرکت تعاونی بوسیله آگهی در روزنامه رسمی به اطلاع عموم می رسد. پس از صدور آگهی تاسیس توسط ثبت شرکتها و درج آن در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران-اداره تعاون نسبت به صدور پروانه تاسیس تعاونی اقدام خواهد نمود.