چگونه یک رزومه حرفه ای بنویسیم ؟
اصول نوشتن رزومه
اگر به دنبال شغل هستید و میخواهید در شرکتی معتبر استخدام شوید، اولین اقدامی که برای تقاضای آن شغل باید انجام دهید این است که معرفینامهی خود را برای شرکت مورد نظر ارسال کنید یا در حقیقت باید رزومه خود را برای موقعیت شغلی بنویسید.
در حقیقت، شما با ارسال معرفینامه به کافرما سعی میکنید اطلاعات دقیقی از شخصیت، تحصیلات و سوابق شغلی خود به کارفرما ارائه کنید. مطمئناً رزومه شما هر چه زیباتر باشد و جزئیات بیشتری از سوابق شغلی شما ارائه کند، تاثیرگذارتر خواهد بود.
در واقع، رزومه یک سند بازاریابی است که از طریق آن باید برای خودتان بازاریابی کنید. در این سند شما باید مهارتها، تواناییها، صلاحیتها و تجارب خود را به کارفرما بفروشید. بنابراین هرچه خودتان را بهتر معرفی کنید، تصمیمگیری برای کارفرما راحتتر خواهد بود.
طول رزومه باید چقدر باشد؟ آیا در هنگام نوشتن رزومه باید به اندازه آن دقت کرد؟
یک رزومه استاندارد معمولاً بیشتر از دو برگه A4 نیست. رزومه استاندارد معمولاً حاوی اطلاعات مهمی از سوابق شغلیتان است و چندان وارد جزئیات نمیشود.
انواع مختلف رزومه
رزومهها معمولاً به دو روش نوشته میشوند:
به ترتیب زمانی : (Chronological)
در این نوع رزومه، سابقه شغلیتان را بر اساس تاریخ مینویسید. در این رزومه، معمولاً آخرین سوابق شغلی در ابتدای رزومه نوشته میشوند. تهیه رزومه Chronological، راحتترین و رایجترین روش تهیه رزومه است. رزومهای که به ترتیب زمانی نوشته شده باشد معمولاً پرجزئیات، قابل فهم و زندگینامهگونه هستند و برای دانشجویانی که سابقه کاری خوبی نیز دارند بسیار مفید هستند.
بر اساس مهارت : (Skills-based)
این نوع رزومهها معمولاً برای موقعیتهای شغلی خاص ایجاد میشوند. در این نوع رزومه، کارجو سعی میکند تا تنها بر روی مهارتها و سوابقی تمرکز کند که با موقعیت شغلی فعلی در ارتباط هستند. این نوع رزومه برای موقعیتهای شغلی مدیریتی بسیار کاربردی است.
یک رزومه حرفهای شامل چه اطلاعاتی است؟
اطلاعات شخصی در رزومه : شامل نام و نام خانوادگی ، سن ، آدرس دقیق محل سکونت ، عکس( حتما باید به روز باشد) ، شماره تماس و ایمیل و آدرس فضای مجازی مانند فیس بوک و تلگرام و اینستا گرام
سوابق تحصیلی : نام دانشگاه ، مدت زمان تحصیل ، رشته تحصیلی ، مقطع رشته تحصیلی ، معدل کل
سوابق شغلی : تاریخ شروع و پایان فعالیت ، محل فعالیت ، علت ترک کار
مهارت ها : مانند تسلط به یک زبان غیر فارسی ، نرم افزار ، دوره های گذرانده شده ، میزان تسلط به کامپیوتر
اشتباهاتی که در نوشتن رزومه رایج است :
- غلط های املایی و دستور زبان فارسی
- ساختار بد و ضعیف محتوای رزومه
- نادرست بودن شماره تماس و ایمیل
- نامرتبط بودن مهارت های کارجو با شغل
رزومه را با چه فرمتی ذخیره کنیم؟
بهترین فرمت برای ذخیره و ارسال یک رزومه فایل پی دی اف میباشد، زمانی که شما رزومه خود را به صورت فایل ورد یا تکست برای کارفرما ارسال میکنید، این احتمال وجود دارد که ساختار رزومه و فونتهای آن در نمایشگر کارفرما به شکلی دیگر نمایش داده شود. حتی از آنجایی که این نوع فایلها قابل ویرایش هستند، ممکن است کارفرما سهواً قسمتی از رزومه شما را حذف کند ، اما در فایل های پی دی اف این مشکلات وجود ندارد و حتما نام فایل را به انگلیسی و به نام خودتان ذخیره کنید.
مطمئناً نوشتن رزومه حرفهای کاری دشوار و زمانبر است. با این حال داشتن یک رزومه خوب، اولین قدم برای رسیدن به شغل رویایی است ، امیدواریم با توضیحات مناسب و مختصر شما را در رسیدن به اهدافتان یاری کرده باشیم .
شرکت تراز ماندگار پارسینا با مدیریت سرکار خانم حمیده لعلی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.