تفاوت بین پایه سنوات و سنوات پایان خدمت کارگران
در پایه سنوات کارگرانی که حداقل یک سال سابقه ی کار دارند. یا از پرداخت پایه سنوات آنها حداقل یک سال می گذرد مستحق دریافت پایه سنوات هستند.
این مبلغ که هرساله از سوی شورای عالی کار تعیین می شود می بایست به صورت ماهیانه و به همراه مزد و مزایای کارگران پرداخت شود.
پایه سنوات بخشی از مزد بوده و در محاسبات فوق العاده پرسنل تاثیر خواهد داشت. ضمناً پایه سنوات به حقوق پایه فرد اضافه میشود.
ولی سنوات پایان خدمت کارگران که اصطلاحاً به آن حق سنوات نیز گفته می شود. یکی از مزایای اجباری بوده، که کارفرما مکلف و موظف هست تحت هر شرایطی به کارگران خودش پرداخت کند.
حق سنوات و یا پاداش پایان خدمت کارگران مبلغی هست که کارگر هنگام فراقت از کارش از قبیل بازنشستگی، استعفا، از کار افتادگی، فوت یا ترک کار دریافت می کند. و میزان آن معادل یک ماه آخرین مزد دریافتی کارگر خواهد بود.
نکته بسیار مهمی که اینجا حائز اهمیت هست و باید مورد توجه قرار بگیرد این است که محاسبه ی سنوات پایان خدمت کارگران از اولین روز اشتغال آغاز می شود تا زمان قطع همکاری.
طبق ماده 91 قانون مالیات های مستقیم در بند 5 آن، همچنان که از معافیت های مالیات بر درآمد اسم می برد صحبت از حق سنوات هم می کند.
منتهی این حق سنوات، پایه سنوات نیست. پایه سنوات مشمول مالیات بر درآمد حقوق هست. این تفاوت را بشکافیم و ادامه دهیم: پایه سنوات ترمیم حقوق پایه است. یعنی قانون گذار گفته است: اگر یک شخصی وارد سازمان شد و قرارداد کار بست.
یک سال که از حضورش گذشت برای اینکه حقوقش با فردی که تازه وارد سازمان شده متفاوت باشد. در نتیجه پایه سنوات را تعریف کرده و چون تعریفش در حکم ترمیم حقوق پایه است. چون حقوق، خودش مشمول مالیات است. پایه سنوات هم مشمول مالیات می شود اما حق سنوات داستانش متفاوت هست.
حق سنواتی که داخل بند 5 ماده 91 راجع به آن صحبت شده عملاً معنایش این است که یک انسانی که تمام عمر سی ساله کاری اش را در یک شرکت کار می کند نباید انتهای سال سی ام که می خواهد جدا شود شرکت یک حقوق ماه آخر را به او بدهد و با دست خالی از سازمان برود. چون عمر و جوانی و انرژی اش را در آن شرکت گذاشته است.
بنابراین می بایست به ازای هر سالی که در آن شرکت کار کرده است. یک حکم حقوق آخرش را البته به جز آیتم های مزایای رفاهی و انگیزشی، برای او محاسبه شود و به کارگر پرداخت شود.
این، حق سنوات نامیده می شود. پس نتیجه گیری می کنیم که حق سنوات از مالیات معاف هست و پایه سنوات مشمول مالیات میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.