شناسایی هزینه های قبل از انعقاد قرارداد پیمانکاری
1399/09/06
ارسال شده توسط parsinaacc
18.3k بازدید
آموزش حسابداری پیمانکاری
یکی از مهم ترین چالش های حسابدارا این که وقتی هنوز پروژه شروع نشده و قراردادش بسته نشده ولی مجموعه پرداختی هایی به عنوان هزینه دارد را باید تحت چه سرفصلی شناسایی کنیم ؟
بازه زمانی که طی آن مخارج مربوط به قرارداد پیمانکاری قابل انتساب به بهای تمام شده پیمان است با امضای قرارداد شروع و تا تکمیل موضوع پیمان ادامه دارد.
پیمانکار قبل از انعقاد قرارداد هزینه های نظیر : هزینه های شرکت در مناقصه ، هزینه های مطالعه و تحقیق در راستای موضوع قرارداد و ….. متحمل می شود چون از آنجایی که در این بازه زمانی مشخص نیست پیمانکار به عنوان مجری طرح انتخاب خواهد شد یا خیر با این گونه مخارج به ترتیب زیر برخورد میگردد :
حالت اول : در صورتیکه این مخارج قبل از انعقاد قرارداد به طور جداگانه برای هر پیمان قابل تشخیص و اند ازه گیری باشد و احتمال بازیافت این مخارج نیز وجود داشته باشد به عنوان بهای تمام شده پیمان به حساب می آید.در این صورت این گونه به عنوان هزینه دوره شناسایی می شوند.
حالت دوم: در شرایطی که قبل از انعقاد قرارداد، در دوره وقوع به عنوان هزینه شناسایی شده باشند قرارداد پیمانکاری در دوره بعد بسته شود این مخارج مجدد قابل انتساب به بهای تمام شده پیمان نمی باشد.
نکته اول : مخارجی که در خصوص شرکت در مناقصه انجام می گردد در صورتی که احتمال برنده شدن زیاد باشد میتوانیم در حساب پیمان در جریان پیشرفت در غیر این صورت هزینه دوره ثبت نماییم.
نکته دوم : صورتی که مخارج شرکت در مناقصه را هزینه ثبت نمایید اما در دوره مالی بعد مناقصه برنده شویم میتوانیم ثبت اصلاحی در این خصوص صادر نمایید به موجب استاندارد نمیتوانیم به پیمانی در جریان انتقال دهیم.
.
.
با عضویت رایگان در سایت پارسینا از جدیدترین مقالات و فیلم های کاربردی در زمینه آموزش حسابداری و مالیات برای اشتغال فارغ تحصیلان حسابداری در رشته های مرتبط و شاغلین حسابداری و مدیران بهره مند شوید.برای تکمیل تجربیات و مهارتهای حسابداری خود پیشنهاد میکنیم از دوره کارشناس مالی و مالیاتی بصورت حضوری در تهران و کرج و غیرحضوری استفاده کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
یادگیری حسابداری چقدر زمان میبرد ؟
حسابداری به عنوان یک رشته علمی و فنی ، نقش بسیار مهمی در دنیای کسب...
چگونه گزارش های مالی قابل فهم و حرفه ای ارائه دهیم؟
ارائه گزارشهای مالی قابلفهم و حرفهای یکی از مهمترین بخشهای حسابداری و مدیریت مالی در...
راهنمای جامع برای تهیه صورت های مالی استاندارد
تهیه صورتهای مالی استاندارد یکی از مهمترین وظایف بخش حسابداری در هر سازمان است. این...
تفاوت بین حسابداری مالی و حسابداری مالیاتی
تفاوت بین حسابداری مالی و مالیاتی حسابداری مالی و حسابداری مالیاتی دو شاخه مهم از...
حسابداری کسب و کارهای آنلاین چگونه است؟
حسابداری کسبوکارهای آنلاین بهدلیل ویژگیها و چالشهای خاص خود، نیازمند روشها و رویکردهای خاصی در...
تأثیر استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی (IFRS) بر شرکتهای ایرانی
تأثیر استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی (IFRS) بر شرکتهای ایرانی را میتوان از جنبههای مختلفی بررسی...
دیدگاهتان را بنویسید